Son zamanlarda değişik lezzetler arayanlara bir tavsiye : Go-Mongo. Lezzet duraklarında yeni trend Moğol Barbeküsü yapan mekanlar. Yakın zamanda Türk toplumu ile tanışmaya başlayan bu mutfağın öncülerinden Go-Mongo. Başlangıç olarak yiyebileceğiniz bir çok şey diğer lokantalarında menüsünde bulunan yiyecekler; biri hariç. İçinde karides parçaları olan muska şeklinde dışı galeta unuyla kaplı kızartılmış bir başlangıç yemeği. İlginç olan kısmı sunulurken erik reçeli ile beraber sunuluyor. Ben denemedim ama masada deneyen arkadaşlar ilginç bir şekilde uyumlu olduğunu söylediler. Yemek olarak alternatifler sunulsada genelde insanlar açık büfeyi tercih ediyorlar. Açık büfeyi seçerkende iki opsiyon sunulmakta. tek ziyaret ve limitsiz. Açıkcası tek ziyaret yetmekte. Açık büfenin başına geçince sizi bir süpriz bekliyor.
Yiyeceklerin hepsi çiğ. Size verilen kaseye sırasıyla ister et ister hem et hem deniz mahsülü ürünlerden koyuyorsunuz. büfenin sonunda ise sizi bir danışman karşılıyor ve seçtiğiniz ürünlerle gidebilecek sosları size tavsiye ediyor. Son olarak tüm bunlar biraz erişte ile karıştırılıp sonrasında büyük bir sacta pişiriliyor ve sunuluyor. Açıkcası et ağırlıklı bir seçin ve sonunda kremalı bir sos ile güzel şeyler ortaya çıkabiliyor. Tabi tercih size kalmış. Tatlı olarak ise lokantanın spesiyallerinden olan ?Kırmızı Kahraman? adlı tatlıyı tavsiye ediyorum. Etrafı pişmaniye ve vanilyalı dondurma ile kaplı kırmızı şarapta bekletilmiş armut sunum ve lezzet olarak çok hoş. Yolunuz düşerse ve farklı bir mutfak denemek isterseniz tavsiye ederim.
İlk gittiğimde sanırım 1 sene önceydi gerçekten çok beğenmiştim. Limitsiz olarak seçim yapabiliyordu. Son gidişim ise 2 ay önceydi, aldığınız etin gramajına göre fiyat belirliyordu. Restoranın ilk baştaki tarzı hoşuma gitmşti ama bu kategorize etme olayı heyecanımı kaçırdı. O zamandar beri gitmedim. Son hali nedir bilmiyorum. Ama aç karna çok güzel okunası bir tavsiyeyi ele almışsınız.
Sena hangi şubesine gittin bilmiyorum ama böyle bir uygulamayı ilk kez senden duydum. Ben 1 ay kadar önce Suadiye’deki şubesindeydim ve değişen herhangi bir şey yoktu.
Beylikdüzü Migros’ta gittim ilk, Eylül 2009′du. Problem yoktu. Sonra bu bahsettiğim tartma olayı tam ne zaman oldu anımsayamıyorum. Belki Şubat 2010 falandır. Ben beraber gittiğim arkadaşa soracağım ama şube Beylikdüzü Migros’tu. Kırmızı et, tavuk eti ve gramaj olarak fiyatlandırma kategorileri vardı ve tartıp veriyorlardı. Çok polenezköy önce tart sonra kendin pişir ye’ler gibiydi… Ama eskiye döndülerse yine giderim
En güzel ilk kez gelenlerin çekinip, kaseyi az doldurması oluyor
Ailece pek severiz.
This comment was originally posted on FriendFeed
Bu arada bu 2 sene önceki bir yazı. Taslaklar arasında kalmış yeniden yayınladım.
This comment was originally posted on FriendFeed
Additional comments powered by BackType